ua en ru

Прокуратура направила до суду справи проти двох "чиновників" ЛНР

Прокуратура направила до суду справи проти двох "чиновників" ЛНР Фото: службове посвідчення працівника прокуратури України (twitter.com/nab_ukr)

"Чиновники" переховуються від суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно двох керівників незаконно утворених органів влади терористичної організації "Луганська народна республіка" (ЛНР). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Повідомляється, що прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно "чиновників" ЛНР, яким заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

У ході розслідування встановлено, що в грудні 2014 року громадяни України, діючи за попередньою змовою з іншими особами, ініціювали та дали згоду на призначення на посади "голови адміністрації р. Краснодона та Краснодонського району ЛНР" та "голови Свердловської міської адміністрації ЛНР".

Так, в даний час соратники терористів продовжують виконувати обов'язки посадових осіб незаконно утворених органів влади ЛНР.

Зазначено, що вказані особи ховаються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області. Щодо "чиновників" проведена процедура спеціального попереднього розслідування, за результатами якого обвинувальні акти спрямовані в суд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Головного слідчого управління Служби безпеки України спільно з контррозвідкою затримали сепаратистського колишнього "директора" Луганського патронного заводу.