ua en ru

Прокуратура має намір направити клопотання про відсторонення судді, яка розглядала справи Тимошенко та Луценка

Прокуратура має намір направити клопотання про відсторонення судді, яка розглядала справи Тимошенко та Луценка Джерело фото:vikna.if.ua

Прокуратура має намір направити клопотання про відсторонення судді Оксани Царевич, яка розглядала справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Про це у своєму Facebook повідомила прес-секретар прокуратури Києва Олена Яхно.

"Наступний крок - прокуратура направить клопотання про звільнення з посад цих людей у мантіях (суддями їх назвати язик не повертається)", - написала Яхно.

Зазначимо, за повідомленнями ЗМІ, вчора прокуратура Києва намагалася вручити підозра у вчиненні злочину суддям Печерського суду, які фальсифікували справи по "Автомайдану" та виносили незаконні вироки. Як повідомляється, судді Царевич і Кицюк забарикадувалися в будівлі, і наказали "Грифону" вигнати всіх відвідувачів. Підозри цим суддям були вислані сьогодні по пошті.

"Вони просто закрилися в нарадчій кімнаті. Ніхто "Грифон" не викликав. Це спецпідрозділ міліції, власне, і створено для того, щоб охороняти громадський порядок в судах", - прокоментувала цей інцидент Яхно.

Нагадаємо, у вересні Вища кваліфікаційна комісія суддів відклала питання притягнення Царевич до відповідальності.