ua en ru

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу стосовно депутата райради за створення ОЗГ для вимагання грошей

Прокуратура АР Крим порушила кримінальну справу стосовно депутата Бахчисарайської районної ради та двох мешканців району за фактом незаконного одержання та вимагання грошей у СПД з інкримінуванням вчинення злочину у складі організованого злочинного угруповання, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Нагадаємо, депутата райради викрито в одержанні у змові з головою Голубинської селищної ради хабара у розмірі 50 тис. дол. У ході розслідування у справі прокуратурою встановлено, що депутат з метою отримання коштів з претендентів на земельні ділянки та водні об'єкти у районі створив організовану злочинну групу з числа місцевих мешканців. Спільно вони отримали названу суму з підприємця за укладання договору оренди гідротехнічних споруд озера та вимагали ще 110 тис. дол. США нібито для передачі іншим посадовцям районного та республіканського рівня за можливість отримання у користування самого водного об'єкту.

Організатора ОЗГ, двох членів групи та учасника злочинів заарештовано. У справі триває слідство.

Читайте також: Прокуратура Ужгорода порушила кримінальну справу за фактом незаконного заволодіння будівлею вартістю 5 млн грн