ua en ru

Прокуратура Криму порушила справу проти керівництва "Масандри"

Прокуратура Криму порушила справу проти керівництва "Масандри" Фото: "Масандра"

Незаконно призначене керівництво "Масандри" виставило на продаж колекційні вина

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу проти посадових осіб НВАО "Масандра" за виставлення на продаж колекційних вин. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що призначеним окупаційною владою" Криму керівництвом НВАО "Масандра" виставлені на продаж колекційні вина, які зберігалися у погребах даного аграрного об'єднання. Як вважають експерти, це унікальні екземпляри виноробства врожаїв, починаючи з 1935 року", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на продаж виставлені вина, які вже не виробляються, а також рідкісні виноградні сорти Педро Хіменес врожаю 1948 року та "Мускат білий кращий добірний" врожаю 1944 року, для створення яких виноград перебирався вручну. На продаж також виставлені нечисленні марки, які представлені в "Масандрі" лише кількома пляшками.

Дії вищевказаних посадових осіб кваліфіковані за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 191 КК України (готування до розтрати чужого майна шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та 30 грудня розпочато кримінальне провадження.

Нагадаємо, за розрахунками Міністерства аграрної політики та продовольства, виробництво вин під ТМ "Масандра" на материковій Україні буде відновлено в 2016 році.