ua en ru

Прокуратура Криму попередила члена Меджлісу за підняття українського прапора

Член Меджлісу кримськотатарського народу Реза Шевкієв отримав офіційне попередження від прокуратури Криму за вивішування прапора України на будівлі офісу Меджлісу.

Член Меджлісу кримськотатарського народу Реза Шевкієв отримав офіційне попередження від прокуратури Криму за вивішування прапора України на будівлі офісу Меджлісу. Про це повідомляє українська служба ВВС.

Як повідомив Шевкієв, йому інкримінують порушення Федерального закону Росії "Про протидію екстремістської діяльності".

Крім того, попередження, в якому пояснюється процедура кримінальної відповідальності за порушення зазначеної статті, отримав офіційним листом, підписаним в.о. прокурора Криму Наталією Поклонською. У листі зазначено, що прапор України був установлений "для пропаганди і публічного демонстрування, що послужило порушення соціальної, національної ворожнечі і стало пропагандою винятковості".

Раніше, 21 квітня бійці кримської "самооборони" приїхали під офіс Меджлісу, щоб зняти з будівлі український прапор. Прес-секретар Меджлісу Лейла Муслімова повідомила, що вони встановили драбину і замінили прапор України на прапор Криму, коли в офісі майже нікого не було.