ua en ru

Прокуратура Криму відкрила більше 20 проваджень про незаконну націоналізацію укрпідприємств

Прокуратура Криму відкрила більше 20 проваджень про незаконну націоналізацію укрпідприємств Фото: Крим

Зараз готуються орієнтовні суми нанесених збитків державі Україна

Прокуратура Криму відкрила більше 20 проваджень про незаконну націоналізацію українських підприємств. Про це в ході прес-конференції повідомив старший радник юстиції, і. о. прокурора АР Крим Назар Холодницький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не забуваємо ми також про захист економічних інтересів держави і громадян. Зокрема, внаслідок напрацювань інформації з різних міністерств і відомств, зокрема Міністерства енергетики і вугільної промисловості України, Міністерства інфраструктури, Міністерства аграрної політики України, нами було розпочато низку кримінальних проваджень за фактом незаконного заволодіння майном, як державних підприємств, так і фізичних осіб. Це так звані провадження про незаконну націоналізацію підприємств, яка здійснена самопроголошеною владою і була здійснена на підставі рішень незаконного уряду. Таких проваджень нами було відкрито більше 20", - повідомив він.

Зараз, за словами Холодницького, готуються орієнтовні суми нанесених збитків державі Україна.

"Але вже зараз можна сказати, що ця сума буде більшою 50 млрд грн, це і "Масандра" славнозвісна, це "Артек"... Розслідування по цих провадженнях тривають", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабміні запроваджено посаду уповноваженого з питань Криму і Севастополя.