ua en ru

Прокуратура Криму оголосила підозру двом причетним до переслідувань активіста Балуха

Прокуратура Криму оголосила підозру двом причетним до переслідувань активіста Балуха Фото: прокуратура Автономної Республіки Крим (uk.wikipedia.org)

Підозрювані оголошені у розшук

Двом колишнім працівникам правоохоронних органів України, причетним до переслідування українського активіста Володимира Балуха, прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру та оголошено їх у розшук. Про це повідомляє прес-служби прокуратури Криму.

"Двом особам, причетним до переслідування українського активіста Володимира Балуха, повідомлено про підозру. Зазначених осіб вже оголошено у розшук. І це лише початок. Також ми надамо правову оцінку усім тим, хто позбавив його волі та виносив незаконні рішення щодо притягнення його до відповідальності", - сказав прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Зокрема, за фактами переслідування Володимира Балуха (проведення незаконних обшуків, позбавлення волі, винесення незаконних рішень про притягнення його до адміністративної та кримінальної відповідальності) у діях колишніх правоохоронців вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146, ч.2 ст. 162, ч.3 ст. 357 КК України.

"На сьогодні слідчими слідчого відділу Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі та прокуратурою АР Крим зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру у зазначеному кримінальному провадженні колишнім працівникам правоохоронних органів України, які у подальшому перейшли на службу до незаконно створених на тимчасово окупованій території АР Крим органів", - повідомляє прокуратура.

Окрім цього суддею надано дозвіл на затримання колишнього співробітника СБУ для застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прокуратура Криму оголосила підозру двом причетним до переслідувань активіста Балуха

Фото: Володимир Балух, засуджений кримський активіст (crimeahrg.org)

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року на анексованому Російською Федерацією півострові Крим українському активісту Володимиру Балуху висунули нові звинувачення. Йому вручили постанову про притягнення як обвинуваченого за ч. 2 ст. 321 КК РФ (Дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

Раніше, 22 серпня 2017 року, Слідчий комітет Росії порушив нову кримінальну справу проти засудженого в Криму українця Володимира Балуха за частиною 1 статті 318 Кримінального кодексу Росії (застосування насильства відносно представника влади). На початку серпня адвокат Балуха подав скаргу на дії начальника ізолятора в селищі Роздольне Валерія Ткаченко за застосування сили до в'язня.