ua en ru

В окупованому Криму активісту Балуху висунули нові звинувачення

В окупованому Криму активісту Балуху висунули нові звинувачення Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

Заміна статті в обвинуваченні веде до більш серйозних наслідків для активіста

На окупованому Російською Федерацією (РФ) півострові Крим українському активісту Володимиру Балуху висунули нові звинувачення. Про це повідомляє прес-служба Кримської правозахисної групи в Facebook.

"За інформацією адвокатів, 6 грудня Володимиру Балуху вручили постанову про притягнення як обвинуваченого за ч. 2 ст. 321 КК РФ (Дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією організації, звинувачення висунуто в рамках кримінальної справи, порушеної під час утримання активіста в СІЗО Сімферополя. Раніше у цій справі Володимира звинувачували за ст. 318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади).

Постанова про притягнення як обвинуваченого виніс "слідчий" Роздольненського міжрайонного слідчого відділу Головного слідчого управління СК РФ по Криму Бондаренко Н.С.

Так, заміна статті в обвинуваченні веде до більш серйозних наслідків для активіста. Велика ймовірність того, що в рамках цієї кримінальної справи його знову відправлять в СІЗО.

Відзначається, що 8 грудня правозахисники проводять в Києві акцію на підтримку Володимира Балуха. Акція пройде в 12:00 за адресою: алея Героїв Небесної сотні, 2.

Украинцу Владимиру Балуху в Крыму выдвинули обвинение по новой статье По информации адвокатов, 6 декабря Владимиру Балу...

Опубліковано Crimean Human Rights Group 7 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд в Криму змінив запобіжний захід українському активісту Володимиру Балуху з утримання в слідчому ізоляторі на домашній арешт.