ua en ru

Прокуратура перевіряє зв'язок вбитого журналіста Сергієнка з екс-губернатором Тулубом

Черкаська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у справі щодо вбивства журналіста і громадського діяча Василя Сергієнка.

Черкаська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у справі щодо вбивства журналіста і громадського діяча Василя Сергієнка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Черкаської області.

Як повідомило РБК-Україна джерело в прокуратурі, оскільки Сергієнко раніше писав викривальні статті про колишнього голову Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Тулуба, нині оголошеного в розшук, прокуратура перевіряє зв'язок між вбивством Сергієнка і кримінальним провадженням проти Тулуба.

Процесуальне керівництво здійснюється у кримінальних провадженнях за фактом вбивства Сергієнка за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (викрадення людини та умисне вбивство викраденого людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Встановлено, що 4 квітня близько 20:30 в Корсунь-Шевченківському Черкаської області зловмисники викрали Сергієнка. Надалі його вбили, а тіло, намагаючись приховати докази злочину, сховали в лісосмузі.

Зараз оперативні працівники правоохоронних органів вживають відповідні заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння тяжкого злочину.

Досудове розслідування зазначених кримінальних процесах розпочате слідчим управлінням УМВС в області, а процесуальне керівництво здійснюється групою прокурорів.

Хід розслідування перебуває на особистому контролі прокурора області Віктор Миколенко.