ua en ru

Прокуратура Кіпру заперечує організацію зустрічі з Луценком нардепом Грановським

Прокуратура Кіпру заперечує організацію зустрічі з Луценком нардепом Грановським Фото: нардеп Олександр Грановський

Кіпр заявив, що зустріч генпрокурорів організувало посольство та ГПУ

Прокуратура Кіпру заперечує організацію вересневої зустрічі з генпрокурором України Юрієм Луценком нардепом від "Блоку Петра Порошенка" Олександром Грановським, передає "Радіо Свобода" з посиланням на відповідь на запит.

"За нашою інформацією, зустріч була ініційована і організована українським посольством в Республіці Кіпр у співпраці з Генеральною прокуратурою України", - йдеться у відповіді прокуратури Кіпру.

Відзначимо, 5 вересня Луценко перебував на Кіпрі з робочим візитом. На зустрічі з генпрокурором Кіпру був присутній також Грановський, якого ЗМІ називають куратором в прокуратурі та судах від Адміністрації президента України Петра Порошенка. Пізніше Луценко розповів, навіщо брав Грановського в поїздку на Кіпр. Зокрема, той консультував Луценка по офшорним схемам і надав інформацію про офшори ще 10 нардепів.

Проте сам Грановський заявляв, що він зробив "все можливе" для зустрічі генпрокурорів Кіпру та України. Однак Кіпр не підтвердив дані про надання Грановським інформації про офшори українських нардепів.