ua en ru

Прокуратура Київської області готова закрити чотири справи щодо масових заворушень

Прокуратура Київської області готова в рамках амністії закрити чотири кримінальні провадження про масові заворушення. Про це заявив прокурор Київської області Михайло Витязь.

Прокуратура Київської області готова в рамках амністії закрити чотири кримінальні провадження про масові заворушення. Про це заявив прокурор Київської області Михайло Витязь, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області

"Слідчим управлінням ГУ МВС України в області, такий механізм амністії буде застосовано", - сказав Михайло Витязь, прокурор Київської області.

Витязь підкреслив, що амністія буде застосована тільки за умови виконання всіх передбачених законом про звільнення від кримінальної відповідальності вимог - звільнення по всій країні всіх зайнятих будівель і приміщень органів влади та розблокування транспортних магістралей.

Нагадаємо, зазначені виробництва розпочаті за ознаками правопорушень, передбачених статтями 279 КК україни (блокування транспортних комунікацій), 296 КК (хуліганство), 343 КК (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), 345 КК україни (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), 376 КК (втручання в діяльність судових органів), 377 КК (погроза або насильство щодо судді).

Раніше повідомлялося, що прокуратура Київської області амністує 18 автомайдановцев у разі виконання активістами вимог закону.