ua en ru

Прокуратура Київської обл. хоче через суд повернути державному банку майно вартістю 125 млн грн

Прокуратура Київської обл. заявила до Господарського суду Київської області позов про повернення майна вартістю понад 125 млн грн в інтересах держави в особі Міністерства фінансів України та акціонерного банку "Київ", у статутному капіталі якого 99% державної власності.

Прокуратура Київської обл. заявила до Господарського суду Київської області позов про повернення майна вартістю понад 125 млн грн в інтересах держави в особі Міністерства фінансів України та акціонерного банку "Київ", у статутному капіталі якого 99% державної власності. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

"Як встановлено прокурорською перевіркою, акціонерне товариство у 2008 р. отримало понад 55 млн грн кредиту в банку "Київ", заставивши 5 нежилих будівель у Києві. Однак всупереч умовам договору ці кошти товариство вчасно не повернуло. Станом на квітень поточного року прострочена заборгованість по процентам за кредитом та нарахована пеня становлять понад 70 млн грн", - заявили в прокуратурі.

Згідно з повідомленням, у своєму позові прокуратура Київської області вимагає продати заставне майно на прилюдних торгах в рахунок погашення боргу підприємства перед банком.

Наразі судом відкрито провадження у справі та призначено її розгляд.