ua en ru

Прокуратура Києва завершила розслідування щодо підозрюваного в корупції заступника РДА

Прокуратура Києва завершила розслідування щодо підозрюваного в корупції заступника РДА Фото: прокуратура Києва (РБК-Україна)

Розмір завданих збитків заступником РДА прокуратура оцінює в майже 36,5 млн гривень

Прокуратура Києва завершила розслідування щодо першого заступника Шевченківської райдержадміністрації (РДА) та чотирьох його спільників за фактами розкрадання комунального майна та привласнення коштів. Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

"Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно першого заступника голови Шевченківської РДА у місті Києві, який у змові зі службовцями підприємств та фізичними особами розробив незаконну схему по заволодінню об'єктами комунальної нерухомості, розташованими на території Шевченківського району міста Києва", - говориться в повідомленні.

За даними правоохоронців, план полягав у підробленні правовстановлюючих документів на об'єкти нерухомості, які у подальшому використовувалися в нотаріальних конторах для зміни власника на підставних осіб. Після цього комунальне майно переоформлювалось на підконтрольні першому заступнику голови РДА підприємства або відчужувалось на користь третіх осіб.

"Як встановлено слідством, за такою схемою з початку 2015 по грудень 2016 року очолювана першим заступником голови РДА злочинна група незаконно відчужила з комунальної власності 6 об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири). Розмір завданих збитків складає майже 36,5 млн гривень. Також установлені факти незаконного заволодіння першим заступником голови РДА коштами комунальних підприємств, контроль за якими він здійснював, на суму 4,1 млн гривень", - заявили в прокуратурі.

Правоохоронці додали, що за позовами прокуратури 4 об'єкта нерухомості, які були незаконно відчужені, уже повернуті територіальній громаді міста Києва. Судовий розгляд позовів про повернення ще двох приміщень триває.

Нагадаємо, прокуратура затримала та повідомила про підозру першому заступнику голови Шевченківської районної державної адміністрації в місті Києві у розкраданні майна територіальної громади та заволодінні коштами комунальних підприємств у березні 2017 року.