ua en ru

У Києві затримано чиновника за підозрою в розкраданні 27 млн гривень майна

У Києві затримано чиновника за підозрою в розкраданні 27 млн гривень майна Фото: прокуратура Києва

Наразі прокуратура готує клопотання про обрання йому запобіжного заходу

Прокуратура Києва у п’ятницю, 24 березня 2017 року, затримала та повідомила про підозру першому заступнику голови Шевченківської районної державної адміністрації в місті Києві у розкраданні майна територіальної громади та заволодінні коштами комунальних підприємств. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Встановлена причетність заступника голови РДА до створення злочинної організації, яка привласнила майно територіальної громади Шевченківського району на суму понад 27 млн гривень", - зазначається у повідомленні.

Так, механізм заволодіння вказаним майном полягав у вчиненні підроблення правовстановлюючих документів, які використовувалися у подальшому в нотаріальних конторах для зміни власника. Після цього комунальне майно переоформлювалось на підконтрольні першому заступнику голови РДА підприємства та відчужувалось іншим власникам.

За даними слідства, за такою схемою з комунальної власності незаконно вибули 5 об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири), що розташовані на території Шевченківського району столиці.

Крім того, за результатами слідчих дій задокументовано 10 фактів надання першим заступником голови РДА незаконних вказівок на зняття готівкових коштів з комунальних підприємств, контроль за якими він здійснював, на загальну суму близько 2 млн гривень. У подальшому вказані кошти останній обертав на свою користь.

Наразі прокуратура готує клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

СТОЛИЧНА ПРОКУРАТУРА ЗАТРИМАЛА ПЕРШОГО ЗАСТУПНИКА ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ РДА ЗА ПІДОЗРОЮ У РОЗКРАДАННІ КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА ТА ПРИ...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 24 березень 2017 р.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Генеральною прокуратурою викрили посадових осіб комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні сотень мільйонів гривень.