ua en ru

Прокуратура Києва: За I півріччя 2012 р. в бюджет при прокурорському втручанні сплачено 409 млн грн

За прокурорського втручання на сьогоднішній день вже реально сплачено 409 млн грн. Про це заявив Прокурор міста Києва Анатолій Мельник на підсумковій колегії за результатами роботи в I півріччі 2012 року, передає прес-служба столичної прокуратури.

"Протягом першого півріччя 2012 року органами прокуратури міста Києва на захист прав громадян та інтересів держави пред'явлено позови на суму майже 3 млрд грн. За задоволеним позовами судами стягнуто понад 1,7 млрд грн, з яких 585 млн грн - до бюджету", - заявив Мельник.

За позовами прокуратури столиці з забудовників у місцевий бюджет стягнуто 258 млн грн заборгованості за договорами пайової участі на розвиток соціальної інфраструктури Києва.

На 112 млн грн пред'явлено позовів про стягнення заборгованості до фондів соціальної спрямованості.

За словами прокурора, головним досягненням прокуратури Києва є повернення комунальної власності об'єкта культурної спадщини - житловий садиби сім'ї Мурашко, дитячого садка "Кияночка", дитячого психоневрологічного санаторію "Салют", будинку культури "Дніпро" та спортивного комплексу "Схід" ДП "ВО" Київський радіозавод "та інші.