ua en ru

Прокуратура Києва вимагає повернути Міносвіти будівлю Українського державного центру туризму

Прокуратура столиці звернулася до Господарського суду м. Києва з позовом про повернення Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України нежитлового будинку по вул. Грушевського, 1-Б, у якому знаходиться Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Вказане приміщення загальною площею понад 600 кв. м в центрі столиці приватизовано ВАТ "АК "Київреконструкція" у 2010 році за рішенням Фонду держмайна України, яким неправомірно його включено до переліку об'єктів державної власності, що підлягають приватизації шляхом викупу.

Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді є профільним позашкільним навчальним державним закладом, створеним ще у 1930 році, нерухоме майно якому передано на постійній безоплатній основі та яке не підлягає вилученню. До того ж, Фондом держмайна України продано вказане приміщення ВАТ "АК "Київреконструкція", яке до 2010 року його орендувало та усупереч вимогам законодавства не сплачувало орендну плату. Рішенням Господарського суду м. Києва за позовом прокуратури столиці з ВАТ "АК "Київреконструкція" стягнуто заборгованість з орендної плати у розмірі 418 тис. грн.

Нагадаємо, прокуратура Київської обл. оскаржила виділення 217 га земель лісогосподарського призначення.