ua en ru

Прокуратура Києва повідомила про підозру екс-заступнику голови правління Укргазбанку

Прокуратура Києва повідомила про підозру екс-заступнику голови правління Укргазбанку Фото: прокуратура Києва

Чиновника підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до збитку в 16 млн гривень

Столична прокуратура повідомила про підозру екс-заступник голови правління ПАТ Акціонерний Банк "Укргазбанк" у службовій недбалості, що призвела до матеріальної шкоди. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

"Прокуратурою міста Києва 25 травня 2017 року повідомлено про підозру колишньому заступника голови правління "Укргазбанк" за фактом службової недбалості, що спричинило збитки на суму понад 16 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, колишній чиновник підозрюється у підписанні завідомо збиткового договору між банком і комерційною структурою, в результаті чого банк втратив право на заставне майно, що знаходилося в неї іпотеку, а саме земельні ділянки в центрі столиці.

Так, розмір збитків підтвердили висновки судово-економічних експертиз. За результатами досудового слідства, колишньому голові правління повідомлено про підозру у ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку по кінець березня 2017 року активи державного ПАТ "Укргазбанк" збільшилися на 15% і склали майже 62 млрд гривень.