ua en ru

Прокуратура змінила міру запобіжного заходу для В.Пилипишина із затримання на підписку про невиїзд

Слідчий прокуратури змінив міру запобіжного заходу для колишнього голови Шевченківської РДА м. Києва Віктора Пилипишина із затримання на підписку про невиїзд. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
Як уже повідомлялося, прокуратурою столиці розслідується кримінальна справа за обвинуваченням В.Пилипишина у перевищенні службових повноважень при передачі у приватну власність одному із товариств будинків на проспекті Перемоги загальною площею понад 3 тис. 220 кв. м, чим заподіяно збитків громаді на суму понад 15 млн грн.
У тому числі приватній структурі було незаконно передано будівлю діючої вечірньої школи № 5, де до останнього часу проводилося навчання.
У зв'язку з надходженням інформації про намір В.Пилипишина ухилитися від слідства, слідчим прокуратури було прийнято рішення про його тимчасове затримання за підозрою у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України, а також про притягнення як обвинуваченого.
Голосіївським районним судом 22 квітня 2011 року винесено постанову про затримання та доставлення В.Пилипишина до суду для розгляду подання про обрання йому запобіжного заходу - взяття під варту.
Проте за вказаними рішеннями слідчого та суду В.Пилипишин не затримувався, оскільки перебував на лікуванні у медичному закладі, а на даний час знаходиться в Національному науковому центрі "Інститут кардіології ім. академіка М. Д. Стражеска" АМН України.
"Враховуючи стан здоров'я обвинуваченого Пилипишина, слідчим прокуратури 25 квітня йому обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд", - йдеться у повідомленні.
На даний час проводяться слідчі дії з метою встановлення всіх обставин справи.
Нагадаємо, 22 квітня Голосіївський районний суд Києва ухвалив постанову про затримання та доправлення до суду для обрання запобіжного заходу В.Пилипишина.