ua en ru

Прокуратура Італії підозрює Bank of China у відмиванні грошей

Прокуратура Італії підозрює Bank of China у відмиванні грошей Фото: Bank of China підозрюється у відмиванні грошей

Звинувачення будуть пред'явлені міланському філії, а також 297 пов'язаним з банком фізичним особам

Прокуратори Італії оголосила про те, що збирається пред'явити філії Bank of China в Мілані звинувачення у відмиванні грошей. Про це повідомляє канал "Росія 24".

Звинувачення також пред'явлені 297 пов'язаним з Bank of China фізичним особам, серед яких - 4 топ-менеджера міланського філії банку.

За даними прокуратури Флоренції, 4,5 млрд євро були переведені в Китай з рахунків в Італії. Підозрюється, що гроші були зароблені на виготовленні фальшивих купюр, трудової експлуатації, ухиленні від податків і проституції.

Половина згаданих грошей була переведена в період з 2007 по 2010 рр. через міланський філія, на чому Bank of China заробив чималі комісійні. Точна кількість транзакцій не відомо, але за підозрами - їх було мільйони. Переклади здійснювалися сумами не перевищували 2 тис. євро, інакше була б потрібна перевірка джерел доходу. Легалізовані (відмиті) таким чином гроші, зміцнили економічні можливості китайської мафії, що спеціалізується на нелегальної міграції з Китаю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай створює найбільший у світі золотий фонд Шовкового шляху, а експерти вважають - Піднебесна за останні роки накопичила колосальні обсяги дорогоцінного металу.