ua en ru

Прокуратура Німеччини почала розслідування відносно голови правління Daimler через загибель інженера-практиканта

Прокуратура Німеччини почала розслідування відносно голови правління німецького автовиробника Daimler Дітера Цетше, якого підозрюють у причетності до заподіяння смерті з необережності 27-літньому інженерові. Він загинув у результаті нещасного випадку, коли проходив стажування на випробувальній доріжці, що належить компанії, повідомляє Reuters.
"Ведеться розслідування, однак сумнівно. що Цетше персонально несе відповідальність за подію", - заявив у бесіді з агентством старший прокурор Олександр Ретемейер.
Тим часом офіційний представник Daimler заявив журналістам, що компанія не була проінформована про жодне розслідуванні відносно її голови правління. Він додав, що якщо розгляд і слід починати, то він повинен вестися відносно всього правління Daimler , а не тільки Цетше.
Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що батьки загиблого 27-літнього інженера вважають, що Daimler несе відповідальність за смерть свого сина, так як його загибель стала наслідком порушення працівниками компанії техніки безпеки при випробуванні автомобіля на тестовій доріжці.
Офіційний представник Daimler заявив, що з приводу загибелі інженера є постанова окружного суду м. Папенбург, в якій говориться, що компанія не винна в тому, що трапилося.