ua en ru

Прокуратура екстрадувала до Бельгії зловмисника, розшукуваного за угони авто у ЄС

Прокуратура екстрадувала до Бельгії зловмисника, розшукуваного за угони авто у ЄС Фото: прокуратура

Підозрюваного було затримано у вересні минулого року в аеропорту "Бориспіль"

Прокуратура Київської області екстрадувала до Бельгії громадянина, який перебував у міжнародному розшуку за вчинення в складі організованої групи ряду угонів елітних авто на території Європейського Союзу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Як зазначається, підозрюваного було затримано у вересні минулого року в аеропорту "Бориспіль". Ним виявився громадянин Болгарії 1973 року народження, його було арештовано строком на 40 діб. Згодом Генеральна прокуратура України отримала запит від Бельгії про видачу затриманого для притягнення до кримінальної відповідальності.

"У ході екстрадиційної перевірки встановлено, що Голландським судом першої інстанції Брюсселю на вимогу Королівського прокурора видано міжнародний ордер на арешт громадянина Болгарії, який підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ст. 322, ч.ч. 1, 3 ст. 324, ст. ст. 325, 461, 467, ч.ч. 1, 5 ст. 505 Кримінального кодексу Королівства Бельгії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, інкриміновані йому злочини за законодавством України кваліфікуються за ч. 3 ст. 289 КК України, і є екстрадиційними, оскільки за їх вчинення передбачено покарання у виді позбавлення волі на максимальний строк не менше одного року. Строки давності притягнення особи до кримінальної відповідальності не сплинули.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львові затримали наркоторговця на передачі поліцейським 120 тис. гривень хабара.