ua en ru

Прокуратура Донецькій області викрила конвертцентр з обігом понад 200 млн гривень

Прокуратура Донецькій області викрила конвертцентр з обігом понад 200 млн гривень Фото: прокуратура Донецькій області викрила конвертцентр з обігом понад 200 млн гривень

Зловмисники надавали послуги по "легалізації" постачання сільськогосподарських культур, закуплених за готівку у населення

Прокуратура Донецької області сумісно з Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області та Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в Донецькій області в результаті проведення оперативно-слідчих заходів в рамках кримінального провадження викрили групу осіб, які займалися фіктивним підприємництвом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як повідомляється, учасники групи надавали послуги по "легалізації" постачання сільськогосподарських культур, закуплених за готівку у населення.

"Діяльність конвертаційного центру здійснювалась у м. Миколаїв та розповсюджувалась на чисельні підприємства на території Київської, Кіровоградської, Полтавської, Миколаївської та інших областей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час обшуків за місцями мешкання учасників виявленого конвертаційного центру, а також у автомобілях та офісі вилучено печатки, чекові книжки, банківські картки, бухгалтерські документи, комп'ютерну та іншу техніку.

"З метою забезпечення погашення збитків нанесених бюджету, накладено арешт на 362 банківські рахунки 87 суб'єктів господарювання у 12 банківських установах. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво) триває", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДФС викрила міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом 300 млн гривень.