ua en ru

Прокуратура Дніпропетровської області заблокувала роботу підприємства Абрамовича

Прокуратура Дніпропетровської області заблокувала роботу підприємства Абрамовича Фото: Роман Абрамович

Представники прокуратури також вилучили документи та комп'ютерну техніку з адміністрації підприємства

Прокуратура Дніпропетровської області заблокувала роботу гірничо-збагачувального комбінату "ЄВРАЗ Суха Балка", який належить російському олігархові Роману Абрамовичу (група "Євраз"). Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Наголошується, що представники прокуратури також вилучили документи та комп'ютерну техніку з адміністрації підприємства.

Підприємство звинувачується в тому, що продовжує видобуток залізної руди, незважаючи на відсутність дозвільних документів.

У ГПУ зазначили, що в ході обшуків також була вилучена чорнова бухгалтерія, згідно з якою в даний час видобуто понад 500 тис. тонн залізної руди.

ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ #ОБШУКІВ ПРОКУРАТУРОЮ НА ПРАТ «#ЄВРАЗ СУХА БАЛКА» #Прокуратурою #Дніпропетровської області здійснюється...

Опубліковано Прокуратура Дніпропетровської області - офіційна сторінка 6 грудня 2016 р.

За словами директора з корпоративних відносин ТОВ "Євраз Україна", порушення рудник усунув ще у вересні, але дія ліцензії досі не відновлена.

"Ми подали позов до суду і виграли справу, довівши, що контролюючі органи необґрунтовано затягують видачу дозвільних документів", - додав він.

За його словами, незважаючи на блокування роботи підприємства, 3 тис. співробітників продовжують отримувати заробітну плату.

Нагадаємо, поліція викрила організаторів незаконного видобутку марганцевої руди у Дніпропетровській області.