ua en ru

Прокуратура Чернівецької обл. порушила справу проти голови РДА за нанесення тілесних пошкоджень чотирьом рибалкам

Прокуратура Чернівецької області 19 квітня 2011 р. порушила кримінальну справу стосовно голови Заставнівської районної державної адміністрації за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.365, ч.2 ст.127 Кримінального кодексу України, а також щодо його рідного брата, зятя та двох охоронців приватних ставків за ст.27, ч.3 ст.365 та ч.2 ст.127 Кримінального кодексу України за нанесення тілесних пошкоджень чотирьом рибалкам, що без дозволу рибалили у ставку. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Установлено, що 16 квітня поточного року голова райдержадміністрації, перевищуючи свої службові повноваження, спільно із зазначеними особами близько 22:00 за здійснення без дозволу риболовлі у ставку побили чотирьох рибалок, шляхом нанесення їм побоїв ударами ногами, гумовими кийками, дерев'яними битами та прикладом рушниці по всьому тілу, при цьому приковували потерпілих наручниками до бетонної електричної опори.

У зв'язку з незабезпеченням дотримання прав і свобод громадян на території району головою райдержадміністрації, що призвело до значного негативного суспільного резонансу, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв сьогодні вранці зробив подання до Адміністрації Президента України та Кабінету Міністрів України щодо звільнення керівника району із займаної посади.

Наразі четверо підозрюваних затримано. Досудове слідство у справі триває.