ua en ru

Прокуратура вимагатиме в суді затримання який втік з-під домашнього арешту "Топазу"

Прокуратура вимагатиме в суді затримання який втік з-під домашнього арешту активіста "Антимайдана" Гната Кромского на прізвисько "Топаз"

Прокуратура вимагатиме в суді затримання який втік з-під домашнього арешту активіста "Антимайдана" Гната Кромского на прізвисько "Топаз". Про це заявив прокурор Харкова Євген Попович, йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харкова.

"Ми неодноразово підкреслювали, що добре відомий усім Гнат Кромской повинен утримуватися під вартою і зверталися з відповідним клопотанням до суду. Але, ні Ленінський районний суд, ні Апеляційний не врахували наші аргументи і проявили, на нашу думку, невиправдану м'якість. Загалом прокуратурі незрозуміла правова позиція суду стосовно особи, яка має 4 судимості за крадіжки, незаконне поводження зі зброєю та умисне тілесне ушкодження і підозрюється у тяжкому злочині ... ", - заявив Попович.

За його словами, сигнал про те, що Гнат Кромской порушив правила домашнього арешту, вступив в правоохоронні органи близько 18.00 7 квітня.

"Спрацював тривожний сигнал про пошкодження ремінця електронного браслета і порушення контакту з тілом. Ні з передавачем, ні з мобільним телефоном Кромского зв'язку не було, а чергова група, яка виїхала на місце проживання підозрюваного, не знайшла його будинку", - повідомив прокурор.

В даний час, як наголошується, правоохоронними органами вживаються заходи для встановлення місцезнаходження втікача для того, щоб доставити його в суд обрати йому запобіжний захід, а саме утримання під вартою.
Нагадаємо, суд 29 березня залишив Гната Кромского під домашнім арештом, а 7 квітня він втік.