ua en ru

Прокуратура Крима порушила справу за фактом незаконних обшуків і затримання кримських татар

Прокуратура Крима порушила справу за фактом незаконних обшуків і затримання кримських татар Фото: по факту затримання кримських татар в окупованому Криму порушили справу

У Криму провели незаконні обшуки серед кримських татар

Порушено справу за фактом незаконних обшуків і затримання кримських татар представниками незаконно створених силових органів на території анексованого Криму, які провели неправомірні обшуки в житлі та інших володіннях кримських татар. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

"Після проведення обшуків співробітниками окупаційної влади Криму затримано та доставлено окремих громадян незаконно створений орган "центр протидії екстремізму ФСБ Росії", де довгий час їх тримали без їжі і можливості першої зустрічі із захисниками", - наголошується в повідомленні.


Як зазначається, в результаті таких дій грубо порушені права людини і громадянина, надані Конституцією та законами України.

Так, за вказаними фактами прокуратурою АР Крим розпочато досудове розслідування низки кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі), ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла), ст. 374 КК України (порушення права на захист).

За вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачено покарання - позбавлення волі строком до 5 років.

Також відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" матеріали вищевказаних кримінальних проваджень відправлені в ГПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко закликав посилити санкції проти РФ за системні переслідування українців в Криму.