ua en ru

За фактом закриття кримського каналу АТR порушено справу, - ГПУ

За фактом закриття кримського каналу АТR порушено справу, - ГПУ Справу передано до Генпрокуратури України

Прокуратура Автономної Республіки Крим, розташована в Києві, відкрила кримінальне провадження за фактом припинення діяльності медіа-холдингу АТR на території анексованого півострова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

"На захист прав громадян та незалежних кримських ЗМІ прокуратурою автономії 01.04.2015 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 171 КК України, за фактом перешкоджання незаконно створеними органами влади окупованого півострова законній професійній діяльності журналістів, що призвело до припинення теле - і радіомовлення засобів масової інформації, які входять до медіа-холдингу ATR (кримськотатарський телеканал ATR, дитячий кримськотатарський телеканал Lale, радіостанції "Мейдан", "Лідер", а також інтернет-видання "15 минут")", - сказано в повідомленні.

Зараз вказані кримінальні провадження спрямовані в Генпрокуратуру України для визначення підслідності.

Нагадаємо, 2 квітня в Росії завершилася реєстрація кримських ЗМІ. При цьому 10 з 11 кримськотатарських ЗМІ не змогли отримати російську реєстрацію на території Криму.