ua en ru

В ОБ прокоментували заяву Авакова щодо пропозиції Олланда по Донбасу

В ОБ прокоментували заяву Авакова щодо пропозиції Олланда по Донбасу Фото: Дмитро Шпенов

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Дмитро Шпенов прокоментував заяву міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо пропозиції президента Франції Франсуа Олланда щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба ОБ.

"Публічний виклик Авакова французькому президентові – це провокація, яка може коштувати Україні підтримки Франції. Коли міністр уряду не згоден з позицією президента, який підписав Мінські угоди, і закликає обірвати зв'язки з європейськими партнерами України, він повинен піти у відставку", - заявив депутат.

На думку політика, мета партії влади – "уникнути відповідальності за все, що вона зробила з країною та її громадянами".

"Заради самозбереження вони борються тепер не тільки з українською опозицією, але і з західними партнерами України. Віце-президент США Байден заявив, що для врегулювання на Донбасі потрібні вибори, про те ж сказав президент Франції Олланд. Всі західні союзники України займають однакову позицію", – додав він.

"Для України дуже важлива міжнародна підтримка у встановленні миру. Для нас важливо, що лідери провідних держав світу докладають величезних зусиль для реалізації Мінських угод – єдиного плану, який двічі вже зупинив активні військові дії і дає шанс зупинити війну взагалі. Для нас важливо, що тієї ж позиції дотримується ПАРЄ у доповіді, яка підготовлена з українського питання. "Опозиційний блок" підтримує пропозиції лідерів західних держав і позицію ПАРЄ. Ми вважаємо, що виконання Мінських угод - це єдиний шлях до миру", – заявив він.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що президент Франції Франсуа Олланд, виступаючи на засіданні ПАРЄ, висловив "абсолютно неприйнятні для України речі".

Зазначимо, Франсуа Олланд під час пленарного засідання ПАРЄ заявив, що прогрес у реалізації мінських угод занадто повільний. Крім того, Олланд заявив, що Україна повинна проводити реформи, у тому числі за сприяння Ради Європи.