ua en ru

Виробництво сухого знежиреного молока в Україні зросло на 52% до 27 тис. т

У першому півріччі 2014 р. в Україні було вироблено понад 27 тис. т сухого знежиреного молока, що на 52% перевищує аналогічні показники попереднього року.

У першому півріччі 2014 р. в Україні було вироблено понад 27 тис. т сухого знежиреного молока, що на 52% перевищує аналогічні показники попереднього року. Про це свідчать дані Держстату, йдеться в повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

"В результаті складних торгівельних відносин з Росією в останні роки спостерігалася певна переорієнтація виробництва молочної продукції: скорочення виробництва сирів і зростання виробництва іншої молочної продукції. У цьому році відносини з Росією погіршилися, і вже на початку квітня Росія заборонила експорт сирів ряду українських підприємств. Унаслідок цього процес переорієнтації виробництва молочної продукції значно прискорив свої темпи", - йдеться в повідомленні УКАБ.

За результатами перших 6 місяців виробництво жирних сирів скоротилося на 18,5% порівняно з першим півріччям 2013 р. і склало 66 тис. т. Зате зросло виробництво іншої молочної продукції, у першу чергу, масла і сухого знежиреного молока. Виробництво масла в першому півріччі зросло на 34% - до 55,8 тис. т.

Разом з виробництвом цих молочних продуктів виріс і їх експорт. Основними експортними ринками збуту для сухого молока були Казахстан, Росія, Бангладеш, Нігерія, Єгипет та інші.

Нагадаємо, що з 28 липня Росія повністю заборонила експорт української молочної продукції на свій ринок.