ua en ru

Виробництво поїздів в Україні готові розпочати дві іноземні компанії, - Колесніков

Виробництво поїздів в Україні потенційно готові почати дві іноземні компанії. Про це повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков сьогодні, 18 вересня, у Берліні, де відвідав виставку InnoTrans 2012, передає прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Ми зустрілися з двома компаніями, які потенційно готові почати виробництво в Україні. Поки називати їх не буду, але вони вже наступного тижня надішлють технічні команди в Україну, щоб ознайомитись з можливостями нашого виробництва", - повідомив Колесніков.

Міністр наголосив на тому, що іноземні виробники залізничної техніки, зацікавлені у продажу своєї продукції в Україні, повинні організувати своє виробництво у нашій державі.

"Просто так ніхто нічого не купуватиме. Провідні світові концерни, такі як Siemens, Hyundai та інші, мають приходити в Україну, організовувати виробництво та збирати заводи, або кооперуватись з нашими. Чистий імпорт - уже невигідний", - пояснив Колесніков. При цьому міністр інфраструктури підкреслив, що деякі комплектуючі, зокрема електронні системи, все ж доведеться купувати на Заході, а все інше вироблятиметься в Україні. "Україна має не гірших інженерів та інших кваліфікованих робітників", - сказав він.

У свою чергу, за словами віце-прем'єр-міністра, іноземців може зацікавити й українська продукція - на виставці свої можливості продемонстрували й 12 вітчизняних виробників залізничної техніки, серед яких "Крюківський вагонобудівний завод" та "Азовмаш". "Нехай покупців у Західній Європі поки не так багато, але тут - всі країни СНД, країни, що розвиваються, тож для "Азовмаша" та "Крюкова" - це дуже корисно", - зазначив Колесніков.

Читайте також: Кабмін виділив Крюківському вагонзаводу 767,1 млн грн на створення швидкісних електропоїздів до 2014 р