ua en ru

Провадження по кримінальній справі вбивства охоронців в "Каравані" не закрито, - МВС

Провадження по кримінальній справі вбивства охоронців в ТРЦ "Караван" Ярославом Мазурком не закрито, проводиться досудове розслідування. Про це на прес-конференції заявив заступник начальника головного слідчого управління МВС України Олександр Гончаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"В даний час провадження у кримінальній справі не закрито. Досудове розслідування проводиться у зв'язку з перевіркою причетності Мазурка до ряду інших злочинів. Крім того, нами вживаються заходи для встановлення можливих його співучасників і осіб, які допомагали йому переховуватися", - заявив Гончаров.

За його словами, на сьогоднішній день зібрано достатньо доказів і матеріалів, щоб стверджувати, що злочин в "Каравані" скоїв саме Мазурок і труп належить йому.

Нагадаємо, 26 вересня на вул. Луговій, 12 в Києві у торговому центрі "Караван" невідомий розстріляв трьох приватних охоронців і одного поранив. Спочатку повідомлялося, що вбивця вкрав у торговому центрі "Караван" карту флеш-пам'яті, але згодом з'ясувалося, що невідомий чоловік прихопив з собою акумулятор і один зарядний пристрій. За даним фактом слідчим відділом Оболонського райуправління столичної міліції було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство). Пізніше міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко в ході розслідування заявляв, що після проведення низки експертиз встановлено стовідсотковий факт причетності Ярослава Мазурка до злочинів у "Каравані".

Читайте також: Вбивця трьох охоронців виявився досвідченим стрілком (фото, відео)