ua en ru

Виробництво паспортів перейде під повний контроль держави, - директор комбінату "Україна"

Виробництво паспортів перейде під повний контроль держави. Про це заявив директор комбінату "Україна" Максим Степанов в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна".

"Згідно з дорученнями Президента України від 29 листопада 2011 р. і 3 травня 2012 р., відповідним актам Кабінету міністрів, повний цикл виробництва паспортів має бути налагоджений на поліграфкомбінаті "Україна". Виробництво паспортів і інших документів буде повністю перебувати під контролем держави", - сказав Степанов.

За його словами, відповідні зміни внесені у фінансовий план поліграфкомбінату. Були укладені контракти на поставку комплексу обладнання для виробництва від провідних компаній Німеччини та Японії. У тому числі для виробництва полікарбонатної сторінки для паспорта та документів на пластиці.

Читайте також: Введення біометричних паспортів затримується через конфлікт інтересів на отримання підряду на їх виготовлення

"Всі платежі за контрактом здійснені вчасно, контракт виконується в установлені терміни. Для експлуатації кожної виробничої лінії прибувають зарубіжні фахівці, які будуть повністю контролювати весь процес налагодження, проводити навчання і супроводжувати тиражний випуск продукції. Протягом листопада друковані та ламінуючі лінії будуть інстальовані. Сподіваємося, якщо все обійдеться без збоїв, приступити до випуску продукції в кінці грудня нинішнього року", - додав директор поліграфкомбінату.

Нагадаємо, парламент знову має намір ввести в Україні біометричні паспорти. 6 серпня Верховна Рада в першому читанні за основу прийняла законопроект №10492 "Про єдиний державний демографічний реєстр". Проект закону передбачає, що біометричний паспорт оформляється для громадян України незалежно від віку на кожні десять років. Він буде виготовлений у формі карти, яка містить безконтактний електронний носій інформації.