ua en ru

Виробництво м'яса в Україні за 8 місяців 2013 р. зросло на 9,8% - до 1,48 млн т, - Мінекономрозвитку

В Україні збільшилося виробництво м'яса: у січні-серпні 2013 р. цей показник у забійній вазі становив 1,48 млн т, що на 9,8 % більше, ніж у відповідному періоді 2012 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (Мінекономрозвитку) України.

В Україні збільшилося виробництво м'яса: у січні-серпні 2013 р. цей показник у забійній вазі становив 1,48 млн т, що на 9,8 % більше, ніж у відповідному періоді 2012 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (Мінекономрозвитку) України.

Імпорт у перерахунку на м'ясо, за оперативними даними, склав 224 тис. т (на 20,6 % менше, ніж у січні-серпні 2012 р.), експорт - 109 тис. т (на 62,7 % більше), що дозволило забезпечити фонд споживання м'яса населенням на рівні 1,59 млн т (на 1,7 % більше).

"Структура споживання м'яса у нинішньому році виглядає наступним чином: м'ясо птиці - 45 % (раціональний рівень 20 %), свинина - 42 % (34 % - раціональний рівень), яловичина - 13 % (при раціональному рівні 39 %)", - зазначив директор департаменту розвитку реального сектору економіки Мінекономрозвитку Олег Пендзин.

У цілому, на думку фахівців, у 2013 р., виробництво м'яса всіх видів у забійній вазі зросте на 7,2% (до 2,39 млн т). Попит населення у м'ясі та м'ясопродуктах оцінюється на рівні 2,5 млн т, з розрахунку 55,3 кг на особу (раціональна норма на рік - 80 кг на особу).

"Враховуючи наявні тенденції поточного року, на засіданні міжвідомчої робочої групи були збільшені обсяги експорту (зі 150 до 165 тис. т) та імпорту (з 276 до 291 тис. т) м'яса та м'ясопродуктів", - сказав Пендзин.