ua en ru

Виробництво діамантів в Україні може бути збільшено в найближчому майбутньому

Виробництво діамантів в Україні може бути збільшено в найближчому майбутньому Ілюстративне фото (pixabey.com)

Виробництво діамантів в Україні може бути збільшено до 10 тис. карат на місяць

Виробництво діамантів в Україні вийшло на новий рівень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби вітчизняної компанії-виробника діамантів Alkor-D, яка є єдиним виробником вирощених ювелірних діамантів в Україні.

"Ми вирощуємо діаманти від 0,01 до 7,2 каратів з використанням технології високого тиску і високої температури (high pressure high temperature - HPHT)", - зазначив власник фабрики, бізнесмен Тимур Миндич.

В компанії сподіваються, що діаманти зважаючи на свою ідентичність за характеристиками з добутими стануть затребуваними на ринках Європи і США.

За словами Миндича, на сьогоднішній день інноваційне обладнання фабрики дає змогу виготовляти до 1500 карат діамантів на місяць, але вже в найближчому майбутньому виробництво може бути збільшено до 10 тис. карат на місяць.

Миндич впевнений, що такий потенціал для розвитку бізнесу - наслідок зростаючого світового попиту на вирощені в лабораторіях алмази не тільки для промисловості, але і для ювелірних виробництв.

Як наголошується, в минулому році Україна наростила експорт дорогоцінного каміння майже в 2 рази - до без малого 7 млн доларів. Традиційними ринками збуту алмазів для України є Швейцарія, США та Ізраїль.

Також повідомляється, що компанія-виробник діамантів Alkor-D стала лідером національного бізнес рейтингу Export-Import Awards.