ua en ru

Події біля будинку Добкіна і Харківської міськради кваліфіковано як хуліганство, - МВС

Події біля будинку Добкіна і Харківської міськради кваліфіковано як хуліганство, - МВС Фото: активісти зібралися біля будинку Добкіна

У міліції пообіцяли покарати хуліганів

У Харкові дії зловмисників біля приватного будинку нардепа від "Опоблоку" Михайла Добкіна та будівлі міської ради попередньо кваліфіковано за ч.2 ст.296 (хуліганство) і ст.342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю) Кримінального кодексу України. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України в Харківській обл.

Як зазначається, зараз правоохоронці проводять ретельне вивчення всіх обставин подій і вживають необхідних заходів для встановлення осіб, які брали в них участь.

За даними МВС, перше повідомлення надійшло до чергової частини Дзержинського районного відділу міліції близько 10:45. У ньому йшлося про те, що до одного із приватних будинків по провулку Тульському під'їхали невідомі в масках та вчинили перед воротами будівлі хуліганські дії.

"Активісти повісили на будинку Добкіна табличку "вул. Беркута", намалювали на воротах півня, замалювали білою фарбою вікно будинку, збили зовнішню камеру спостереження. Крім того, люди в масках перекинули через паркан димові шашки і фаєри", - йдеться в повідомленні.

По прибуттю за вказаною адресою правоохоронці з'ясували, що акція закінчилася, всі її учасники розійшлися і ніхто із громадян не постраждав.

Близько 12:00 до міліції надійшло друге повідомлення про те, що кілька молодих людей в масках зайшли до приміщення Харківської міської ради. Співробітники міліції разом з бійцями "Східного корпусу" припинили їх дрібні хуліганські дії.

В даний час міліція здійснює охорону громадського правопорядку біля міськради. Адміністративна будівля працює у штатному режимі.