ua en ru

Походження мігрантів, підозрюваних у вбивстві в Хемніці, досі невідоме

Походження мігрантів, підозрюваних у вбивстві в Хемніці, досі невідоме Фото: протести у Німеччині (youtube.com/DW)

Один з підозрюваних, ймовірно, є громадянином Іраку

Походження обох чоловіків-мігрантів, які підозрюються у вбивстві 35-річного громадянина Німеччини у місті Хемніці, досі залишається невідомим. Про це повідомили у міністерстві внутрішніх справ ФРН у вівторок, 4 вересня, передає Deutsche Welle.

За інформацією відомства, один з підозрюваних, ймовірно, є громадянином Іраку. Він прибув до Німеччини за фальшивими документами.

Зазначається, що МВС запросило дані у Федерального відомства у справах міграції та біженців (BAMF). За даними відомства, в листопаді 2015 року Юсиф А. подав заяву на отримання статусу біженця в Німеччині. Однак у 2017 році під час перевірки наданих ним документів було встановлено, що усі вони - паспорт, свідоцтво про громадянство та іракське посвідчення особи - є фальшивими.

У зв'язку з цим клопотання чоловіка на отримання статусу біженця було відхилене. Наразі це рішення ще не набуло чинності.

Інший підозрюваний Алаа С., ймовірно, є сирійцем. Він подав заяву на отримання статусу біженця у травні 2015 року. У вересні 2015 року йому надали цей статус. При цьому дані про його особу, згідно з повідомленням міністерства, базувалися на його особистих свідченнях. Наразі BAMF перевіряє їх достовірність.

Нагадаємо, акції протесту почалися в Хемніці після вбивства на міському фестивалі в ніч на 26 серпня 35-річного чоловіка. Він помер від поранення в лікарні, підозрюваних заарештовали.

Глава німецького МВС Горст Зеегофер наголосив, що у обох випадках мали місце недоліки у співпраці між МВС та BAMF.

Під час акцій протестів за і проти міграційної політики влади було затримано 300 осіб, під час заворушень постраждали 11 осіб. Зазначається, що сутички між різними групами сталися під час зборів партії "Альтернативи для Німеччини". Затриманих підозрюють у порушенні громадського порядку.