ua en ru

Програш збірної України від Мальти не вплине на рейтинг ФІФА

Програш збірної України від Мальти не вплине на рейтинг ФІФА Фото: збірна України (ФФУ)

Команди перебрали з кількостями замін

Програш збірної України від Мальти (0:1) в контрольному поєдинку, який відбувся в австрійському Граці, не вплине на рейтинг Міжнародної федерації футболу (ФІФА). Про це повідомляє сайт "Футбол 24".

Організація заявила, що матч Україна - Мальта вважається неофіційним через кількості замін, проведених у матчі. Згідно з правилами гри, в матчі національних збірних може бути проведено не більш 6 замін кожної з команд, в той час, як збірна України провела 10 замін, а Мальта - 9.

Крім того, на офіційному сайті ФІФА матч Україна - Мальта відсутня у переліку товариських матчів, проведених 6 червня.

Також цей матч не повинен бути зарахований в рейтингу ФІФА за невиконання критеріїв заліку матчів в рейтинг, а саме - одного з пунктів циркуляру №1324 від 25.10.2012, в якому сказано про кількість замін кожної з команд, яка не може бути більше, ніж 6.

Так чи інакше, Україна не набрала б балів у рейтингу ФІФА (за поразку - 0 балів), а ось збірна Мальти не дорахувалася певної кількості очок у рейтинг за перемогу.

За інформацією видання, ФФУ реєструвала товариський матч з правилами реєстрації матчів ФІФА. Але через обставини (кількість замін), ФІФА не буде вважати офіційним матч.

Нагадаємо, національна збірна України зберегла 37 рядок в оновленому 1 червня рейтингу Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА).