ua en ru

Прохоров продав 37,8% акцій Polyus Gold за 3,6 млрд дол

Група "Онексім" Михайла Прохорова підтвердила, що продала свою частку найбільшому виробнику золота Росії, компанії Polyus Gold International. Ціна пакета звичайних акцій, що становить 37,78% статутного капіталу Polyus Gold, склала 3,616 млрд дол., наголошується в прес-релізі "Онексім".

При цьому 18,5% акцій були продані компанії Lizarazu Limited, підконтрольною члену фракції "Єдиної Росії" в Держдумі, підприємцю Зелімхану Муцоеву за 1,77 млрд дол, а 19,28% акцій - компанії Receza Limited колишнього акціонера групи "Вімм- Білль-Данн", бізнесмена Гавриїла Юшваєва за 1,846 млрд дол

Нагадаємо, що в січні 2013 р. американські ділові ЗМІ з посиланням на анонімні джерела повідомили, що "Онексім" домовилася про продаж 37,78% акцій Polyus Gold. Незабаром після появи цих повідомлень акції Polyus Gold International на Лондонській фондовій біржі подорожчали більш ніж на 5%.

Polyus Gold International Limited (PGIL) була утворена влітку 2011 р. в результаті зворотного поглинання ВАТ "Полюс Золото" компанією KazakhGold, зареєстрованої на о. Джерсі. PGIL - третя в світі за величиною запасів золота: доведені та вірогідні запаси родовищ, що розробляються компанією, складають близько 91 млн тройських унцій (за кодексом JORC). У червні 2012 р. весь акціонерний капітал Polyus Gold International був допущений у преміум-сегмент Лондонської фондової біржі.

За підсумками 2012 р. Polyus Gold збільшила виробництво золота на 12% в порівнянні з 2011 р., довівши його до 1,68 мільйона унцій (52,2 тонни), що на 5% перевищило плановий прогноз. Виручка від продажів золота склала, за попередніми даними, 2,8 млрд дол проти 2,3 млрд дол в 2011 р.

Читайте також: Російський "Онексім" купив банківський бізнес "Ренесанс Капітал"