ua en ru

Прогрес у реформах в Україні сповільнилося, - МВФ

Прогрес у реформах в Україні сповільнилося, - МВФ Фото: зліва - заступник директора Департаменту бюджетної політики МВФ Абдел Сенхаджі (РБК-Україна)

Фонд веде переговори з українською владою з приводу дотримання умов програми МВФ для України

У 2014-2015 роках Україна, працюючи в програмі Міжнародного валютного фонду (МВФ), досягла значного прогресу в реалізації реформ, однак тепер реформи сповільнилися. Про це в ході щорічних весняних зборів МВФ і Світового банку заявив заступник директора Департаменту бюджетної політики Фонду Абдел Сенхаджі, відповідаючи на питання РБК-Україна.

"На жаль, в останні кілька років поогрес України сповільнився. І Фонд веде переговори з українською владою з приводу дотримання умов програми МВФ для України", - уточнив він.

Пріоритети, які є ключовими для перегляду програми, залишаються колишніми, підкреслив Сенхаджи. Йдеться, в першу чергу, про антикорупційну реформу, зокрема, про створення Антикорупційного суду, використання автоматичної деполітизованої формули для визначення ціни газу для населення.

"Ми сподіваємося, що реалізації цих положень програми вдасться досягти, і ми разом з Україною благополучно почнемо перегляд програми", - заявив чиновник МВФ.

Нагадаємо, в середу. 18 квітня, МВФ презентував дві доповіді - про "Глобальну фінансову стабільність" (Global Financial Stability Report) та щорічний "Бюджетний вісник" (Fiscal Monitor Report).

МВФ також переглянув макроекономічний прогноз щодо України, оприлюднивши його у своєму звіті " World Economic Outlook.