ua en ru

У програму відновлення східних регіонів включено 5 областей, - Черниш

У програму відновлення східних регіонів включено 5 областей, - Черниш Фото: глава МінАТО Вадим Черниш

Попередня оцінка коштів на відбудову Донбасу становить 1,5 млрд доларів

В програму уряду по відновленню східних регіонів України включено 5 областей. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

"Ця концепція стосується лише підконтрольною уряду України території. Регіонів 2 плюс 3. Два регіони, які частково регулюються урядом, і три, які знаходяться поруч. Це Харків, Запоріжжя, Дніпропетровськ. Частина Донецької і Луганської областей не приймалася до уваги, тому що там немає української влади. Щодо тих територій у нас є інший план гуманітарного реагування", - зазначив Черниш.


Він нагадав, що попередня оцінка коштів на відбудову Донбасу становить 1,5 млрд доларів, проте джерело фінансування поки не визначено.

"З джерелами треба працювати окремо. Державна програма - єдина підстава для виділення коштів з державного бюджету. Ми знаємо, в якому стані державні фінанси. Тому, звичайно, ми передбачаємо додаткові механізми, які б дозволили мобілізувати фінансовий ресурс від донорів", - додав Черниш.

Нагадаємо, раніше заступник голови МінАТО Георгій Тука назвав три головні напрями програми відновлення Донбасу.