ua en ru

Програму "Доступні ліки" наступного року розширять для ще 3 напрямків захворювань

Програму "Доступні ліки" наступного року розширять для ще 3 напрямків захворювань Фото: ліки (unsplash.com/freestocks.org)

Ці зміни обійдуться бюджету у близько 300 млн гривень

2018 року урядову програму "Доступні ліки" розширять для ще трьох напрямків захворювань. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) України.

"Мова йде про ліки від хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів та для здоров’я матері і дитини під час вагітності. За попередніми підрахунками спеціалістів, включення цих захворювань обійдеться бюджету близько 300 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Таке рішення ухвалили за рекомендацією національних та міжнародних експертів.

Вищезгадана програма діє з квітня 2017 року. Бюджетом цього року на її реалізацію передбачено 700 млн грн, наступного року ця цифра має збільшитися до 1 млрд грн.

"Мільйони українців по всій країні вже скористалися програмою та отримали життєнеобхідні ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою", - повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, 20 листопада у МОЗ повідомили, що у рамках держпрограми "Доступні ліки" українці вже отримали 11 млн рецептів, за якими аптекам з держбюджету було компенсовано понад 306 млн гривень.