ua en ru

Програма відродження підприємств ВПК вирішить проблему зайнятості в столичному регіоні, - експерт

Для виходу з глибокої економічної кризи Україні необхідно в першу чергу зосередитися на розвитку вітчизняного виробництва. Це допоможе не тільки наповнити бюджет, але і вирішити проблему зайнятості населення. Таку точку зору висловив керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко.

За словами експерта, зарубіжні кредити, на які розраховує сьогодні український уряд, безумовно, потрібні. Але це "швидка допомога" для нашої економіки, яка знаходиться в критичному стані. А для її "одужання" необхідно шукfвати внутрішні ресурси, і в першу чергу робити ставку на виробництво.

"Темпи економічного розвитку будь-якої країни безпосередньо пов'язані з розвитком виробництва, промисловості. У нас же виробництво падає. Відповідно, падає економіка. Переламати цю тенденцію можна, як можна швидше зайнявшись проблемами вітчизняної промисловості. Потрібні держпрограми, потрібні кредитні засоби для промислових підприємств. І потрібні ініціативні люди, які розуміють важливість проблеми й готові її вирішувати, - заявив експерт, - Скажімо, Віталій Кличко підняв проблему розвитку підприємств військово-промислового комплексу".

Він зазначив, що якщо ініціатива Кличка буде підтримана, якщо буде прийнята програма розвитку підприємств оборонної промисловості, це дасть потужний поштовх розвитку економіки всієї країни.

"Важливо, що ці поліпшення першими відчують на собі люди. Будуть держзамовлення - будуть нові робочі місця, будуть хороші зарплати, буде реальне підвищення рівня життя людей з технічними спеціальностями, які довгий час відчували себе незатребуваними в Києві. Люди будуть платити податки в бюджет - з'являться кошти на зарплати бюджетникам, на інші першочергові проблеми міста і країни", - додав Черненко.

Як повідомлялося, лідер партії "Удар" Віталій Кличко виступив за відновлення підприємств ВПК столиці. За його словами, держава повинна прийняти програму відновлення столичних заводів і забезпечити їх державним замовленням. Лідер "Удару" наголосив, що мова йде про столичних підприємства ВПК, "які можливо та доцільно з урахуванням національних інтересів відродити".