ua en ru

Програма водопостачання Південного берега Криму на 2012-2020 рр. оцінена в 480 млн грн

Ялтинська міськрада схвалила програму "Питна вода Південного берега Криму" на 2012-2020 роки. Про це повідомляє прес-служби виконкому міськради Ялти. Відповідне рішення було прийнято на сесії міськради.

Основними напрямками роботи в програмі визначені технічне переозброєння систем водопостачання регіону, удосконалення системи водовідведення та підвищення якості очищення стоків, а також енергозбереження та зниження невиробничих витрат і витоків води при створенні ефективної системи обліку. За рахунок виконання програми буде забезпечено цілодобове водопостачання всіх населених пунктів Південного берега Криму. "Для цього необхідно побудувати додаткові резервуари води, реконструювати очисні споруди, а також замінити зношені ділянки водоводів", - зазначив директор ВПВКГ ПБК Олексій Григор'єв.

За розрахунками фахівців, орієнтовний обсяг фінансування програми становить понад 480 млн грн, з яких з державного бюджету планується отримати понад 290 млн грн, ще 19,42 млн грн - з казни автономії, 310 тис. грн - з місцевого бюджету, а 173,25 млн грн з інших джерел, зокрема, за рахунок 15 млн євро, що виділяються Європейським банком розвитку та реконструкції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Криму в 2011 р. на фінансування республіканських програм з бюджету АРК направлено 379,6 млн грн.