ua en ru

Програма співпраці України з МВФ буде продовжена в 2013 р., - Хорошковський

Програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) буде продовжена в 2013 р. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив перший віце прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розглядаємо різні варіанти, але, звичайно, та програма, яка на сьогоднішній день є з МВФ, вона буде продовжена. Питання - на кредитній або безкредитній основі?.. Знаєте, вже багато разів підкреслювалося, що є кілька ключових проблем, які на сьогодні МВФ нам.... ставить як необхідні для їх вирішення. У тому числі, питання тарифів в житлово-комунальній сфері. Відповідь уряду така ж сама, тобто ми говоримо про те, що спочатку ми опрацюємо систему адресної допомоги, систему соціального захисту. Тобто, не може держава цю проблематику перекладати тільки на громадян", - зазначив Хорошковський.

"Швидше за все, програма буде просто продовжена", - уточнив перший віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна в 2013 р. сподівається отримати новий пакет допомоги від МВФ у рамках програми stand by загальним обсягом 15,5 млрд дол.