ua en ru

Програма забезпечення молоді житлом виконана на 10,6%, - Рахункова палата

Програма забезпечення молоді житлом виконана на 10,6%, - Рахункова палата Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

Житлом замість передбачених 16755 молодих сімей забезпечена лише 1271 сім’я

Заступник директора департаменту з соціальної політики Рахункової палати Дмитро Олійник заявив, що держпрограма забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки виконана на 10,6%. Про це повідомляє інформаційне управління Верховної ради.

Так, замдиректора поінформував членів комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму про результати аналізу ефективності реалізації даної програми, проведеного Рахунковою палатою.

"Рахункова палата зробила висновок, що реалізація Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки відбувалася в умовах постійного недофінансування. Державна програма за рахунок всіх джерел її наповнення виконана лише на 10,6%. За коштами державного бюджету, що визначені основним джерелом фінансування програми, вона була виконана лише на 3,2%", - зазначив Олійник.

Він підкреслив, що житлом замість передбачених 16755 молодих сімей забезпечена лише 1271 сім’я (7,6%).

У повідомленні також вказано, що з 2015 року взагалі було припинено надання з держбюджету пільгових державних кредитів за бюджетною програмою "Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла". Таким чином, лише фінансування місцевими органами влади цієї програми сприяло будівництву житла для молодих сімей.

Нагадаємо, комітет Верховної ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму заявляє про байдужість Кабміну до питань фінансування програми забезпечення молоді житлом.

Як писало РБК-Україна раніше, комітет рекомендує Кабінету міністрів у законопроекті "Про державний бюджет України на 2019" передбачити видатки на держкредити молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на житло в розмірі 1 млрд гривень.