ua en ru

Програма макрофінансової допомоги ЄС підтримає економічну стабілізацію України

Програма макрофінансової допомоги ЄС підтримає економічну стабілізацію України Фото: Валдіс Домбровскіс (flickr.com european parliament)

Програма допомоги додасть міжнародним інвесторам упевненості в майбутньому України

Програма макрофінансової допомоги Європейського союзу підтримає економічну стабілізацію України. Про це заявив віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс у своїй заяві.

Він підкреслив, що попри складнощі, з якими Україна стикається, країна розпочала амбітні реформи, які зможуть вивільнити її величезний економічний потенціал. За словами віце-президента ЄК, вони вже приносять перші результати, і їх слід продовжувати далі.

"Я радий, що сьогодні ми можемо підписати Меморандум про порозуміння щодо нової програми макрофінансової допомоги обсягом в 1 мільярд євро. Ця програма стане відповіддю на економічні негаразди та підтримає економічну стабілізацію, зростання та створення робочих місць в Україні. Вона додасть внутрішнім та міжнародним інвесторам упевненості в майбутньому України", - зазначив Домбровскіс.

Вказано, що програма підтримуватиме ключові реформи через погоджену програму дій, яка з нею пов’язана. Реформи стосуються таких сфер як управління державними фінансами, керування державними підприємствами, секторальні реформи та соціальна політика.

Підкреслюється, що головний акцент ставиться на боротьбі проти корупції, зокрема, нова програма також передбачає виконання умов, які не були виконані упродовж попередньої співпраці.

"Виплати у рамках програм макрофінансової допомоги ЄС також залежать від паралельного виконання програми Міжнародного валютного фонду. Тому дуже важливо позитивно завершити переговори з місією МВФ, які зараз тривають", - додав віце-президент ЄК.

Нагадаємо, Україна і Європейський союз підписали меморандум і кредитну угоду щодо надання макрофінансової допомоги від ЄС на 1 млрд євро.

Як писало РБК-Україна раніше, у НБУ вважають, що місія МВФ погодить транш Україні на наступному тижні. Раніше в Кабміні підтвердили, що ціни на газ для населення зростуть.