ua en ru

Програму "Доступні ліки" реалізовано менш ніж на 10%

Програму "Доступні ліки" реалізовано менш ніж на 10% Фото: ліки (unsplash.com/freestocks.org)

У МОЗ наголошують, що "уряд виконав усе вчасно"

Програму "Доступні ліки", за якою пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати препарати безкоштовно або з незначною доплатою, у січні реалізовано менш ніж на 10%. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) України.

"6 лютого Державна казначейська служба України опублікувала звіт за січень місяць, з якого можна зробити висновки, як регіони змогли скористатися субвенцією. Так, було використано менше 10% від загальної запланованої суми, найвідповідальніші області скористались програмою на 23-37%", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ наголошують, що "уряд виконав усе вчасно", а проблемна ситуація виникла через те, що у багатьох регіонах країни не встигли зробити усі необхідні управлінські дії.

У відомстві закликають місцеву владу своєчасно використовувати виділені кошти.

Фінансування на урядову програму «Доступні ліки» з національного рівня було виділено вчасно та в повному обсязі. Чому ж ми отримуємо повідомлення з різних регіонів, що люди досі не можуть отримати свої ліки?

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України 8 лютого 2018 р.

Нагадаємо, 5 лютого МОЗ розширило перелік "Доступних ліків". До списку додано 41 новий препарат. Наразі у списку 239 препаратів, з яких 47 - безоплатні. Вони на 100% відшкодовуватимуться за державний кошт.