ua en ru

Прогноз ринку Форекс на поточний тиждень

Новини ринку Форекс. Новий тиждень розпочався з чергового падіння ієни проти більшості основних валют. Так, у ході азіатської торговельної сесії на ринку Форекс валютна пара EUR/USD знизилася до рівня 100,00. Аналітика валютної пари EUR/USD показує, що причиною такої динаміки стали ринкові очікування - в середу 20 листопада розпочнеться дводенне засідання Банку Японії, на якому будуть обговорюватися деталі монетарної політики. Як відзначають аналітики, більшість економістів вважають, що банк прийме рішення посилити стимулювання економіки у першому півріччі 2014 року. Про це пишуть аналітики компанії Weltrade.

На цьому ж тижні відбудеться ще ряд досить важливих подій, які вплинуть на торги на ринку Форекс. Найбільш значущим стане, мабуть, публікація протоколу останнього засідання комітету з відкритих ринків ФРС США. Напам'ятаємо, що підсумки цієї зустрічі виявилися досить неоднозначними. Зокрема, викликало здивування те, як ФРС оцінила ситуацію на ринку праці. Можливо, подробиці обговорення, опубліковані в протоколі, допоможуть зрозуміти хід думок регулятора. Варто також відстежувати виступи представників ФРС, які будуть відбуватися протягом усього тижня.

Аналітика ринку Форекс повинна також враховувати і інші важливі події тижня, серед них варто виділити публікацію протоколу останнього засідання Банку Англії. Як передбачають економісти, через сильні макроекономічні показники регулятор може незабаром змінити поточну грошово-кредитну політику. У Китаї продовжують з'являтися подробиці запланованих реформ, з-за чого змінюються позиції азіатських акцій.

Серед статистики, здатної вплинути на динаміку валют на ринку Форекс, варто звернути увагу на торговельний баланс та індекси ділової активності єврозони, ВВП Німеччини і споживчі ціни в Канаді. В США вийдуть звіти по будівельному ринку, нерухомості і роздрібних продажів, дані по споживчій інфляції, ну і звичайно, зміни у сфері зайнятості. Прогноз ринку Форекс слід робити з урахуванням всіх вищевказаних подій.