ua en ru

Прогноз щодо рейтингу Великої Британії знижено, - S&P

Прогноз щодо рейтингу Великої Британії знижено, - S&P Фото: Getty Images

Референдум може призвести до зниження суверенного кредитного рейтингу держави

Агентство Standard & Poor's оголосило про зниження прогнозу щодо кредитного рейтингу Великої Британії зі "стабільного" до "негативного", передає "Росія 24".

Проведення референдуму з питання про можливий вихід Великої Британії зі складу Європейського союзу, на думку аналітиків S&P, може призвести до зниження суверенного кредитного рейтингу країни.

"Рішення уряду Великої Британії про проведення референдуму до 2017 року з питання про членство у ЄС показує, що прийняття рішень з економічної сфери більшою мірою схильне політичним тенденціям у Великій Британії, ніж ми очікували до цього", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's залишається єдиним із трійки провідних, яке вважає, що боргові зобов'язання Великої Британії володіють найвищим ступенем надійності, зберігаючи суверенний кредитний рейтинг країни на рівні "AAA". За оцінками Fitch і Moody's, рейтинг Британії нині перебуває на один щабель нижче найвищого ("AA+" і "Aa1" відповідно).

На початку червня на цю ж тему висловилися в агентстві Moody's. Аналітики зауважили, що рейтинг Сполученого Королівства "опиниться під тиском" у разі виходу країни з ЄС.

Нагадаємо, раніше S&P знизило рейтинги деяким великим банкам Європи.