ua en ru

Прогноз погоди на вихідні: на півночі, сході та у Криму мокрий сніг, вночі по всій території заморозки

Найближчими вихідними, 5-6 жовтня, у північних, східних і частково південних областях, а також у Криму, очікується погода з опадами у вигляді дощу з мокрим снігом. Вночі по всій території будуть заморозки.

Найближчими вихідними, 5-6 жовтня, у північних, східних і частково південних областях, а також у Криму, очікується погода з опадами у вигляді дощу з мокрим снігом. Вночі по всій території будуть заморозки.

У західних областях України в суботу очікується невелика хмарність, без опадів. Температура повітря вдень складе 8...12 градусів, вночі ж будуть заморозки -3...+2°C. Вітер північний, 5-10 м/с. У неділю на заході збережеться погода без опадів з невеликою хмарністю. Вдень повітря прогріється до 11...14 градусів, уночі стовпчики термометрів опустяться до 0...+2°C. Вітер південно-західний, 3-8 м/с.

У північній частині країни в суботу очікується невеликий дощ з мокрим снігом, за винятком Житомирської обл., де опади не передбачаються. Денна температура буде на рівні 6...9 градусів вище нуля, вночі похолоднішає до -2...+1°C. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. У неділю на півночі невелика хмарність, без опадів. Вдень 8...14 градусів, уночі -2...+2°C. Вітер південно-західний, 3-8 м/с.

У центральній Україні в суботу буде невелика хмарність, без істотних опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до 5...9 градусів, уночі -1...+2°C. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. У неділю в центрі без опадів, невелика хмарність. Вдень 7...13 градусів вище нуля, вночі заморозки -2...+2°C. Вітер південно-західний, 3-8 м/с.

У східних регіонах України в суботу буде мокрий сніг із дощем, за винятком хіба що Дніпропетровської обл., де суттєвих опадів не передбачається. Денна температура становитиме 5...8 градусів, уночі -2...0°C. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. У неділю на сході невелика хмарність, без опадів. Вдень очікується температурний режим 6...9 градусів, уночі -2...+2°C. Вітер північний, 3-8 м/с.

У південних областях країни в суботу без істотних опадів, за винятком окремих районів Херсонської і Запорізької обл., де очікується мокрий сніг з дощем. Вдень стовпчики термометрів покажуть +5...+9 градусів, уночі -1...+2°C. Вітер північний, 7-12 м/с. У неділю на півдні опадів не передбачається. Денна температура становитиме 6...13 градусів, уночі 0...4°C. Вітер північний, 3-8 м/с.

У Криму в суботу очікується мокрий сніг з дощем. Вдень стовпчики термометрів покажуть +4...+6 градусів, уночі 0...+2°C. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. У неділю в АРК невелика хмарність, без опадів. Вдень буде 7...9 градусів вище нуля, вночі 2...4°C. Вітер північно-східний, 3-8 м/с.

У Києві в суботу мокрий сніг, часом із дощем. Денна температура становитиме 7...9 градусів, уночі похолоднішає до -2...0°C. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. В неділю у столиці опадів не передбачається, невелика хмарність. Вдень повітря прогріється до 12...14 градусів, уночі температура впаде до 0...+2°C. Денний вітер з південного заходу зміниться вночі на північно-західний, 3-8 м/с.

Прогноз погоди на вихідні: на півночі, сході та у Криму мокрий сніг, вночі по всій території заморозки

Зазначимо, що вночі 5 жовтня в Україні, крім південного берега Криму, на поверхні грунту та місцями в повітрі заморозки 0...-5. У Криму та Приазов'ї окремі пориви вітру 15-20 м/с, у західних областях вночі та вранці місцями туман, видимість 200-500 м, 6-7 жовтня вночі в Україні, крім узбережжя Чорного та Азовського морів, заморозки в повітрі 0...-2, на поверхні грунту до -5°C.

Нагадаємо, напередодні в четвер у Києві вперше за цю осінь пішов сніг. Снігопад тривав недовго, близько 10 хвилин, і був перемішаний з мокрим дощем при похмурій погоді з температурою +4...+6. Подібні погодні умови спостерігалися в Донецьку, а також Харкові.

Як повідомляли в УкрГМЦ, в Україні вже наприкінці тижня погода буде поліпшуватися, а з 8 жовтня розпочнеться "бабине літо".

За даними Гідрометцентру, на початку жовтня в Україні очікується перший сніг. А з 10 жовтня прийде потепління до 15-20 градусів.